Вучић са специјалним изаслаником Норвешке за Западни Балкан: Размотрили смо кључне теме

Председник Србије је истакао да је захвалио Норвешкој на проактивном приступу у погледу прилика на Западном Балкану, као и на континуираној подршци

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је се са специјалним изаслаником за Западни Балкан Министарства иностраних послова Краљевине Норвешке Хоконом Бланкенборгом.

"Добар састанак са досадашњим специјалним изаслаником Краљевине Норвешке за Западни Балкан Хоконом Бланкенборгом, током којег смо размотрили кључне теме попут актуелних изазова и прилика у региону, као и о месту и улози наших земаља у контексту снажнијег регионалног повезивања и сарадње", објавио је Вучић на свом инстаграм налогу. 

Председник Вучић је истакао да је захвалио Норвешкој на проактивном приступу у погледу прилика на Западном Балкану, као и на континуираној подршци, "посебно у домену економског развоја и инфраструктурних пројеката".

"Посебно сам истакао значај очувања стабилности кроз дијалог и економску сарадњу, који остају кључни фактори за мир и напредак у региону", нагласио је Вучић.

Навео је да је током састанка пожелео добродошлицу новом специјалном изасланику Еирику Нестасу Матисену и изразио спремност Србије "да још снажније радимо на заједничким циљевима као што су стабилност, просперитет и одрживи развој Западног Балкана".