Одлука Приштине да дозволи улазак српске робе на Косово и Метохију само за камеру

Марко Мишкељин из Центра за друштвену стабилност је нагласио да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "попустио" како не би морао да се правда својим бирачима и опозицији пред изборе у фебруару

Одлука Приштине да дозволи улазак српске робе је била само за камеру, рекао је Марко Мишкељин из Центра за друштвену стабилност поводом километарских колона камиона које и по неколико сати, па и дана чекају да преко Мердара уђу у јужну српску покрајину.

"Иако је Приштина дозволила улазак српске робе на административном прелазу Мердаре, роба јако споро пролази и то само преко Мердара, а питање је када ће и да ли ће се доћи до отварања осталих прелаза, тако да и даље треба бити опрезан када је реч о томе, изјавио је Мишкељин за Танјуг.

Указао је да је укидање забране уласке српске робе уследило након претњи Немачке властима у Приштини да неће учествовати на самиту Берлинског процеса у Берлину и да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "попустио" како не би морао да се правда својим бирачима и опозицији пред изборе у фебруару.

"Оног момента када је одрадио то што је требао и када је убрао политичке поене, он је практично зауставио тај процес, односно није се наставило. Видимо да људи сатима чекају и да је та одлука била само за камеру", закључује Мишкељин.