Србија и Балкан

Стано: Нема најаве о било каквом састанку Београда и Приштине

Спекулише се да би ове недеље могло да дође до новог дијалога две стране на високом нивоу
Стано: Нема најаве о било каквом састанку Београда и ПриштинеGetty © Dursun Aydemir/Anadolu Agency

Портпарол Европске комисије Петер Стано изјавио је да нема најаве о било каквом предстојећем састанку у оквиру дијалога Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, а да спекулације о томе да би ускоро могло да дође до дијалога на високом нивоу, не жели да коментарише.

"Пре свега никада не коментаришемо било какве спекулације, а друго нема најаве коју могу да објавим о било каквом предстојећем састанку у оквиру дијалога, уз посредовање ЕУ", рекао је Стано на брифингу за новинаре у Бриселу, на питање да прокоментарише спекулације да би ове недеље могло да дође до дијалога Београда и Приштине на високом нивоу.

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је 6. октобра да ће радити на припреми наредног састанка главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу у оквиру дијалога уз посредство Европске уније и истакао да би волео да се састанак одржи у наредним седмицама.

"У недељи која долази, усредсредићу се на припрему следећег састанка главних преговарача у Бриселу, за који бих волео да буде одржан у наредним недељама'', написао је тада Лајчак на свом налогу на Фејсбуку.

image