Србија и Балкан

Ђукић Дејановић током посете Куби са званичницима те земље о сарадњи у образовању

Ђукић Дејановић је посетила специјалну школу "Панама" и упознала се са радом те образовне установе и активностима које спроводе, као и са изванредним постигнућима ученика
Ђукић Дејановић током посете Куби са званичницима те земље о сарадњи у образовању© TANJUG/ MINISTARSTVO PROSVETE

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је, током посете Републици Куби, разговарала са званичницима образовног система те земље о сарадњи у области образовања.

Ђукић Дејановић је током разговора представила образовни систем Србије и присуствовала конференцији о образовном систему Кубе, саопштило је Министарство просвете.

Она је навела да Кубу карактерише висок степен писмености и да имају 0,02 одсто неписмених.

"Реформе у које су спроведене у систему образовања, допринеле су не само смањењу неписмености, већ је акценат стављен и на изградњу вештина и стицања знања у свим животним добима. Ова искуства су нам изузетно значајна за примену целоживотног учења у Србији", истакла је министарка, додајући да је посебно интересантан систем средњошколског образовања.

Ђукић Дејановић је посетила специјалну школу "Панама" и упознала се са радом те образовне установе и активностима које спроводе, као и са изванредним постигнућима ученика.

Током посете, министарка је са кубанским званичницима разговарала о могућностима сарадње и о потенцијалним пројектима који би могли да допринесу образовном развоју у обе земље.

Током боравка на Куби Ђукић Дејановић и министарка просвете Републике Кубе Наима Ариатне Трухиљо потписаће Меморандум о разумевању између два министарства у области образовања, наведено је у саопштењу.

image