Србија и Балкан

Додик: Руте рециклира неистине о наводним сецесионистичким политикама

Не могу се разлози за сопствене неуспехе тражити у другима, навео је председник РС
Додик: Руте рециклира неистине о наводним сецесионистичким политикама© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Марк Руте рециклира неистине о наводним сецесионистичким политикама, прокоментарисао је председник Републике Српске Милорад Додик изјаву генералног секретара НАТО-а о ситуацији у БиХ.

"У политици је најопаснији моменат недостатак идеја. У њиховом одсуству рециклирају се старе мантре, које нису донеле резултат. Тако и Марк Руте рециклира и плагира туђе неистине и конструкције о наводним сецесионистичким политикама", написао је Додик на Иксу.

Мислио сам да је креативнији политичар, додао је председник РС.

"Не могу се проблеми 2024. године решавати идејама са краја деведесетих. Не могу се разлози за сопствене неуспехе тражити у другима", истакао је Додик.

Марк Руте изјавио је претходно да НАТО сматра да је ситуација у региону Западног Балкана забрињавајућа због околности у Босни и Херцеговини и на Косову.

"Ситуација на Западном Балкану и даље је забрињавајућа због сецесионистичких претњи у Босни и Херцеговини, ка и због крхке безбедносне ситуације на 'Косову' и малог напретка у дијалогу између Београда и Приштине", навео је генерални секретар алијансе, додајући још једну познату западну мантру, да Русија подстиче поделе у региону.

image