Србија и Балкан

Завршено испитивање дечака који је починио масовно убиство у "Рибникару"

Планирано је да дечак К.К настави да одговара на питања чланова породице настрадалих, али и на питања својих родитеља
Завршено испитивање дечака који је починио масовно убиство у "Рибникару"© L.L./ATAImages

У Специјалном суду у Београду данас је завршено испитивање К.К. дечака који је починио масовно убиство 3. маја у школи "Владислав Рибникар", у наставку суђења његовим родитељима Миљани и Владимиру Кецмановићу. Њему су питања данас постављали родитељи убијене деце и чланови породице убијених.

За следеће суђење које је заказано 1. новембра предвиђено је извођење писаних доказа и саслушања сведока и оно ће се одржати у Палати правде где је и до сад било ово суђење. Малолетник је сведочио из суднице, односно за говорницом, јер он нема статус посебно осетљивог сведока.

Он је санитетским возилом довезен из психијатријске установе у којој се налази од злочина.

У овом предмету суди се родитељима дечака, Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу, који је оптужен за кривично дело давање лажног исказа.

Пуномоћник оштећених Огњен Божовић је уочи суђења новинарима рекао да би данас требало да се настави испитивање малолетног К.К и изразио наду да ће се разумети како је дошло до 3. маја, односно које су биле побуде.

Он је оценио да ово суђење иде у правцу ка осуђујућој пресуди и додао да исказ К.К. није пресудан, али да јесте значајан.

Божовић је додао да је он од почетка био за то да суђење буде отворено за јавност, али и да цурење информација из овог поступка отежава рад и додатно трауматизује жртве. Суђење је затворено за јавност због заштите малолетних оштећених.

image