Србија и Балкан

Вулин честитао Дан БИА: Када год је служба била српска, била је вредна свог имена

Безбедносно-информативна агенција (БИА) данас обележава свој Дан и 22 године рада
Вулин честитао Дан БИА: Када год је служба била српска, била је вредна свог имена© Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

Потпредседник Владе Александар Вулин честитао је данас Дан Безбедносно-информативне агенције (БИА) и 125. годишњицу од оснивања Одељења за поверљиве полицијске послове, директору Владимиру Орлићу и колегама из БИА.

"Честитам Вам 125. годишњицу од оснивања уз жељу да будете достојни својих претходника и да никада не дозволите да вам странци или дневна политика одређују однос према прошлости а да вам само Србија и српски народ одређују однос према будућности. Када год је служба била српска била је вредна свог имена. Не заборавите да ви јесте професионалци али нисте најамници и да можете све али само за Србију и ни за кога другог. Све се мења само Служба остаје", наводи се у честитки.

Безбедносно-информативна агенција (БИА) данас обележава свој Дан и 22 године рада.
Формирана је Законом о Безбедносно-информативној агенцији, који је ступио на снагу 27. јула 2002. године и она је цивилна, национална служба безбедности део јединственог безбедносно-обавештајног система Србије.

Међу њеним задацима су заштита безбедности земље, откривање и спречавање делатности усмерених на подривање или рушење Уставом утврђеног поретка, истраживање, прикупљање, обрада и процена безбедносно-обавештајних података од значаја за безбедност земље.

image