Србија и Балкан

Вучић о резултатима пописа у ЦГ: Брутална порука свима који су хтели да руше позиције српског народа

Председник је оценио да су резултати пописа порука и за оне који су хтели бруталним кампањама да руше не само позиције српског народа, него и његов идентитет и његово право на језик, ћириличко писмо и све друго
Вучић о резултатима пописа у ЦГ: Брутална порука свима који су хтели да руше позиције српског народа© TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Резултати пописа становништва у Црној Гори показују да је српски народ добро разумео да само очувањем националног, културног, језичког идентитета може да опстане, али то је и добра порука за Србију и све Србе у региону, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Председник је то рекао на питање Танјуга да прокоментарише резултате пописа становништва у Црној Гори, наводећи да је то порука и за оне који су хтели бруталним кампањама да руше не само позиције српског народа, него и његов идентитет и право на језик, ћирилично писмо и све друго.

"Показало се да смо успевали да ујединимо народ. Верујем да ћемо економским напретком и економским повезивањем и још ближим везама омогућити и тим људима да увек чувају своје интересе и обезбеде сигурнију будућност за своју децу", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара после свечаности поводом обележавања Дана БИА.

Вучић је, такође, пожелео све најлепше Црној Гори, али и српском народу и свим осталим грађанима у тој земљи.

Подсетимо, према коначним резултатима Пописа становништва у Црној Гори у 2023. години, 256.436 лица изјаснило се као Црногорци (41 одсто), 205.370 или 32 одсто као Срби, 58.956 или девет одсто као Бошњаци, 30.978 или четири одсто као Албанци, 12.824 или 2,06 одсто као Руси, 10.162 лица или 1,63 одсто изјаснили су се као муслимани.

image