Србија и Балкан

Вучић о одласку на самит БРИКС-а: Све ће бити јасно 20. или 21. октобра (ВИДЕО)

Председник је поручио да очекује важан разговор 20. октобра после ког ће јавност обавестити да ли иде на самит у Русију или не

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће 20. или 21. октобра саопштити да ли ће отићи у Казањ на самит БРИКС-а.

"Ако кажем да идем у Казањ, обелоданиће да је то крај европског пута Србије и да се Србија коначно определила и уништила себе. Будем ли рекао ово друго, рећи ће да сам издао Русе и урадио не знам шта. Шта год урадите, бићете криви", рекао је Вучић после свечаности обележавања Дана Безбедносно-информативне агенције (БИА) на питање новинара Н1 да ли је коначно преломио да ли ће прихватити позив председника Русије Владимира Путина и појавити се следеће седмице на Самиту БРИКС-а у Казању.

Додао је да ће шта год да уради, увек бити крив и то оним истим који, како каже, немају никакву идеологију и ни за шта се не залажу, а само траже разлог да би могли да га нападну.

Он је рекао да ће све бити јасно 20. или 21. октобра. Додао је да очекује много важних разговора 20. октобра, да у недељу долази краљ Есватинија, али и други гости и да ће наредна седмица бити једна од најзанимљивих.

"Очекујем важан разговор 20. и много важних разговора, не могу још да вам откривам све детаље. Али биће то једна од најзанимљивијих недеља, у недељу имамо много поновних разговора, а затим сваки дан од понедељка", рекао је.

"Србија није у једноставном положају, али је у таквој ситуацији да може сама да се бори за своју будућност и да бира своју будућности на најбољи могући начин", поручио је Вучић.

Председник Русије Владимир Путин позвао је Вучића на самит БРИКС-а. Вучић је тада рекао да има "гужву у шеснаестерцу" и да ће своју одлуку саопштити касније.

Самит БРИКС-а одржава се од 22. до 24. октобра у руском граду Казањ.

image