Ђурић: Србија је подржала писмо подршке Гутерешу

Подржали смо то писмо, али не испуњавамо музичке жеље појединим београдским круговима или таблоидима који би да одреде којим даном ћемо шта изјавити, рекао је министар спољних послова Србије

Србија је подржала писмо подршке генералном секретару Уједињених нација Антонију Гутерешу пошто га је Израел прогласио за персону нон грата, изјавио је данас министар спољних послова Србије Марко Ђурић.

Он је истакао да није тачна информација коју су објавили поједини медији да Србија то није учинила.

Информација је, иначе, објављена пре неколико дана, али се Ђурић тек сада огласио о томе одговарајући на питања новинара на заједничкој конференцији за медије са министром спољних послова Словачке Јурајом Бланаром. 

"Србија јесте подржала то писмо, али ми не испуњавамо музичке жеље појединим београдским круговима или таблоидима који би да одреде којим даном ћемо шта изјавити", рекао је Ђурић.

Ђурић је истакао да ће Србија наставити да води самосталну и независну политику и да пружа подршку међународном праву, те да ће радити оно што је интерес Србије.

Поједини медији раније су објавили да је више од 100 земаља чланица УН потписало писмо подршке генералном секретару УН Антонију Гутерешу пошто га је Израел прогласио за персону нон грата, а да, наводно, Србија то није учинила.