Србија и Балкан

Путин писао Вучићу: Руси и Срби вековима стајали раме уз раме у борби против заједничких непријатеља

Београдска офанзивна операција, коју су пре осам деценија извеле снаге Црвене Армије и југословенских партизанских одреда, славна је страница наше заједничке историје, поручио је Путин
Путин писао Вучићу: Руси и Срби вековима стајали раме уз раме у борби против заједничких непријатељаGetty © Anadolu / Contributor

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом 80. годишњице ослобођења Београда, честитку председника Руске Федерације Владимира Путина.

"Примите срдачне честитке поводом 80. годишњице ослобођења Београда од немачко-фашистичких освајача", навео је Путин у честитки и додао да је "београдска офанзивна операција, коју су пре осам деценија извеле снаге Црвене Армије и југословенских партизанских одреда, славна страница наше заједничке историје."

Хиљаде совјетских војника палих у борби против нацизма почивају у српској земљи. Високо ценимо поштовање и пажљив однос уз које власти и грађани Србије чувају сећања на њих, поручио је руски лидер.

"Руси и Срби су вековима стајали раме уз раме у борби против заједничких непријатеља, заједно су савладавали недаће и искушења. Важно је да добре традиције братског пријатељства, које су нам завештали преци, и данас служе као поуздана основа за развој односа стратешког партнерства између Руске Федерације и Републике Србије", навео је Путин.

Искрено Вам желим здравље и успех, а свим Вашим сународницима благостање и просперитет, наводи се у честитки председника Путина.

image