Путин писао Вучићу: Руси и Срби вековима стајали раме уз раме у борби против заједничких непријатеља

Београдска офанзивна операција, коју су пре осам деценија извеле снаге Црвене Армије и југословенских партизанских одреда, славна је страница наше заједничке историје, поручио је Путин

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом 80. годишњице ослобођења Београда, честитку председника Руске Федерације Владимира Путина.

"Примите срдачне честитке поводом 80. годишњице ослобођења Београда од немачко-фашистичких освајача", навео је Путин у честитки и додао да је "београдска офанзивна операција, коју су пре осам деценија извеле снаге Црвене Армије и југословенских партизанских одреда, славна страница наше заједничке историје."

Хиљаде совјетских војника палих у борби против нацизма почивају у српској земљи. Високо ценимо поштовање и пажљив однос уз које власти и грађани Србије чувају сећања на њих, поручио је руски лидер.

"Руси и Срби су вековима стајали раме уз раме у борби против заједничких непријатеља, заједно су савладавали недаће и искушења. Важно је да добре традиције братског пријатељства, које су нам завештали преци, и данас служе као поуздана основа за развој односа стратешког партнерства између Руске Федерације и Републике Србије", навео је Путин.

Искрено Вам желим здравље и успех, а свим Вашим сународницима благостање и просперитет, наводи се у честитки председника Путина.