Провокација на билборду у Ваљеву: Орао са албанске заставе "дави" српског орла

Из компаније наводе да је билборд хакован и да је све пријављено надлежним институцијама

На билборду у Ваљеву је освануо призор како црни, двоглави орао који се налази на албанској застави, дави белог орла, обележје српске заставе. Фотографија са овом провокацијом је данас запилала друштвене мреже и изазвала лавину коментара.

Градоначелник Ваљева је за "Републику" рекао да се ради о приватном билборду.

"Никад до сад није постојао ни сличан проблем и јасно је да нико нормалан не би то окачио. Немам друго објашњење него да се ради о хакерском нападу", навео је Лазар Гојковић.

Људи који раде у компанији која је била задужена за овај билборд су изјавили да је билборд хакован, и да је све пријављено надлежним институцијама.

"Компјутер је спакован и спреман за вештачење којим ће се бавити Одељење за високотехнолошки криминал. Они ће установити како је до тога дошло и како је неко успео да 'упадне' у систем. Рачунар ће све показати", испричали су из ове фирме.

Навели су да је истог момента је све угашено, и додали да је страшно што је та слика обишла све.

"То је био и циљ онима који су на овај начин желели све да нас испровоцирају, они се сад наслађују тиме. Страшно", закључили су из компаније.

"Новости" су пренеле да се након што је снимак објављен, у  коментарима огласио и мушкарац који каже да је власник билборда.

"Ја сам власник билборда који је ноћас хакован. Чим сам сазнао, исти сам угасио, а случај ће бити пријављен надлежним органима", написано је испод објаве.