Србија и Балкан

КФОР о претњама Танјугу: Спровођење закона није у оквиру нашег мандата

Кфор подржава основни, свакодневни рад новинара, наводе из мисије
КФОР о претњама Танјугу: Спровођење закона није у оквиру нашег мандатаGetty © Soeren Stache/picture alliance

Спровођење закона није у оквиру мандата КФОР-а, одговорено је из те мисије на питање Танјуга да ли је КФОР нешто предузео поводом претњи које су недавно упућене тој новинској агенцији, а за које је у Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал речено да су послате са КиМ.

У одговору КФОР-а је наведено да та мисија подржава основни, свакодневни рад новинара, а да за ово конкретно питање упућује на привремене приштинске институције.

КФОР наводи да, према Резолуцији 1244 СБ УН из 1999. године, наставља да доприноси сигурном и безбедном окружењу за све људе и заједнице које живе на АП КиМ, у сваком тренутку и непристрасно.

Подсетимо, новинска агенција Танјуг добила је 30. септембра на редакцијски мејл претеће писмо, које је послала особа потписана као "Трим Бардхи", а у којем се наводи да ће сваки новинар агенције "добити метак у потиљак" када крочи на тло Косова и Метохије.

У Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал речено је да је претеће писмо које је стигло на редакцијски имејл новинске агенције Танјуг 30. септембра послато са подручја АП Косово и Метохија.

image