Србија и Балкан

Вулин: Изостанак руске делегације на обележавању ослобођења Аушвица вређа сећање на жртве

Вулин је данас учествовао на научној конференцији "Ослобођење Београда и Србије у Другом светском рату", која је одржана у Руском дому у Београду
Вулин: Изостанак руске делегације на обележавању ослобођења Аушвица вређа сећање на жртвеGetty © Oliver Chan

Одсуство Русије са обележавања годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц-Биркенау вређа сећање на жртве, изјавио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин на конференцији у Руском дому у Београду.

"Да ли сте знали да ће ове године, на дан ослобођења Аушвица, манифестација бити одржана без учешћа совјетске (руске) стране? Да ли је могуће веће кршење здравог разума, историјске истине и увреда свим убијенима у Аушвицу него да њихови ослободиоци неће бити овде јер се верује да је политика руске државе, наследнице Црвене армије, тренутно непријатна пољској влади", рекао је он.

Вулин је данас учествовао на научној конференцији "Ослобођење Београда и Србије у Другом светском рату", која је одржана у Руском дому у Београду.

Он је том приликом за РТ Балкан изјавио да Србија води рачуна да сачува своја традиционална пријатељства и да никад не дозволи да постане оруђе у туђим рукама, које би на било који начин угрозило Русију

image