Србија и Балкан

Време сутра: Јутро хладно, током дана претежно сунчано, ветар после подне у слабљењу

Најнижа температура ће се кретати од 0 до десет степени, а највиша од 16 до 19 степени Целзијуса
Време сутра:  Јутро хладно, током дана претежно сунчано, ветар после подне у слабљењу© TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

Према прогнози Републичког хидро-метеоролошког завода (РХМЗ), у Србији ће сутра јутро бити ведро и хладно, а по котлинама, низијама и висоравнима понегде се очекују магла и слаб приземни мраз, док ће током дана бити претежно сунчано, уз умерен и јак југоисточни ветар, који ће после подне ослабити.

У кошавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар, на југу Баната и у доњем Подунављу са ударима олујне јачине, после подне у слабљењу, док ће у осталим крајевима дувати слаб до умерен ветар променљивог смера.

Најнижа температура биће од 0 до десет степени, а највиша од 16 до 19 степени.

У Београду ће јутро бити ведро и хладно, а током дана претежно сунчано уз умерен југоисточни ветар, који ће после подне бити у слабљењу. 

Почетком следеће недеље очекују се хладна јутра, а понегде у нижим пределима и јутарњи мраз.

Дневна температура биће у границама или мало изнад просека за трећу декаду октобра, у већини места од 16 до 22 степена, а најтоплији дан биће уторак, 22. октобар.

Како се наводи, наставља се период сувог и стабилног времена уз хладна, местимично и магловита јутра са слабим приземним мразом, углавном у местима јужно од Саве и Дунава, док ће у Војводини бити ређа појава.

image