Србија и Балкан

Кисељов поручио Србима: Браћо, срећан дан ослобођења!

Нећемо дозволити да се трагедија понови, поручио је генерални директор медијске групе "Русија севодња" поводом 80. годишњице ослобођења Београда
Кисељов поручио Србима: Браћо, срећан дан ослобођења!www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Генерални директор медијске групе "Русија севодња", чији је део и наш портал РТ Балкан, Дмитриј Кисељов у тексту за лист "Политика" честитао је 80. годишњицу ослобођења Београда, уз поруку да Руси и Срби знају која је цена плаћена за победу над злом, те да стога неће дозволити да се трагедија понови.

"Уочавамо како они догађаји који су све удаљенији од нас поново брзо добијају на актуелности и оштрини. Видимо како одређене снаге циљано и злонамерно преписују историју, мењају оцене, 'префарбавају' стране и етикетирају с мржњом – жртве приказују као зликовце, а силе најстрашнијег зла у људској историји осветљавају нијансама двосмислености", поручио је Кисељов, преноси Спутњик.

Он је у том контексту подсетио на неонацизам који, како каже, у украјинској, балтичкој и источноевропској верзији постаје прихватљив за Запад. Запад га, објашњава, прихвата, јер на њега гледа као на инструмент борбе против Русије, али и других сила које му се не свиђају. 

"Али ми, Руси и Срби, сећамо се како је све заиста било и која је цена плаћена за победу над злом. Нећемо дозволити да се трагедија понови. Срећан празник! Срећан дан ослобођења, браћо!", рекао је Кисељов за специјално издање листа "Политика" које је, поводом данашњег празника, припремљено у сарадњи са Амбасадом Русије, уз учешће и агенције "Русија севодња". 

image