Србија и Балкан

Вучевић на инаугурацији председника Индонезије

Председник Владе Србије је захвалио на гостопримству и пријатној вечери новоизабраном председнику Републике Индонезије Прабову Субијанту
Вучевић на инаугурацији председника Индонезије© FOTO TANJUG/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević/ bs

Председник Владе Србије Милош Вучевић присуствовао церемоније инаугурације новог председника Индонезије и поручио да је на свим меридијанима препознато да је Србија најуспешнија земља нашег региона.

"Изванредно организована церемонија инаугурације новог индонежанског председника, била је прилика да разговарам са бројним светским лидерима. Србија је најуспешнија земља нашег региона и то је препознато на свим меридијанима", истакао је Вучевић.

Вучевић је захвалио на гостопримству и пријатној вечери новоизабраном председнику Републике Индонезије Прабову Субијанту.

Прабово Субјанто званично је преузео дужност председника Индонезије након што је положио заклетву пред парламентом, а у говору пред посланицима обећао је да ће се борити против корупције и за независност земље у области енергетике и снабдевања храном.

Прабово је постао осми председник Индонезије након што се два пута неуспешно кандидовао за ту функцију.

Новоизабрани председник обећао је да ће бити председник свих Индонежана и позвао на јединство како би се решили сви проблеми са којима се суочава та земља, као што су, како је навео, сиромаштво, глад и незнање, пренео је Ројтерс.

Индонежанска полиција и војска увеле су строге безбедносне мере, распоређујући најмање 100.000 припадника безбедносних снага широм Џакарте током инаугурације новог председника, укључујући снајперисте и јединице за борбу против немира.

Очекује се да ће се Прабово састати са страним званицима, укључујући бројне шефове држава, касније данас у председничкој палати, саопштила је његова канцеларија.

Кина је на инаугурацију послала потпредседника Хан Џенга, док делегацију САД предводи америчка амбасадорка при Уједињеним нацијама Линда Томас-Гринфилд.

image