Вулин: Црвена армија нам је помогла, зато нећемо увести санкције Русији

Многи од оних које су Руси ослободили одавно су то заборавили, рекао је потпредседник Владе Србије

За разлику од већине европских народа, Срби за слободу дугују само себи, поручио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин, истичући да је Црвена армија 1944. године помогла да се ослободи Београд, на чему је Србија захвална и зато и неће постати део антируске хистерије.

Остали народи, навео је дугују Совјетском савезу и Црвеној армији, али, како је оценио Вулин, они су то одавно заборавили и код њих нема захвалности.

"Ми смо захвални за ову помоћ. У томе је разлика између нас и других народа. Па управо због тога не заборављамо историју, не заборављамо шта је било, не заборављамо како је било и против кога смо се борили, са киме смо се борили, али исто тако знамо и куда корачамо. Управо због тога нећемо увести санкције Руској Федерацији и нећемо променити своју политику и нећемо постати део антируске хистерије", поручио је Вулин.

Вулин је навео да је ослобођење Београда свакако један од најзначајнијих датума из историје Другог светског рата.

"Важније ипак је да смо се ми четири године сами борили против нациста, сами смо се борили против немачких окупатора и њихових сарадника, а 1944. године Црвена армија нам је помогла да ослободимо и Београд", рекао је Вулин.