Кремљ: Вулин ће представљати Србију на самиту БРИКС-а у Казању

Из Москве је стигла потврда ко ће представљати Србију на важном самиту

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин допутоваће у Казањ како би учествовао на самиту БРИКС-а, тих дана српски лидер Александар Вучић има планиране међународне контакте које није могао да одложи, рекао је помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

"Јуче су два председника разговарала телефоном. Договорено је да ће у име Србије присуствовати потпредседник Владе Србије, који се непосредно бави билатералним руско-српским односима и питањима БРИКС-а. Председник Србије ових дана има раније планиране друге међународне контакте, које је он тешко могао да одгоди", рекао је Ушаков на брифингу.

У Казању ће 22-24. октобра бити одржан XVI Самит лидера БРИКС-а. На Самиту ће први пут учествовати нове чланице асоцијације. Од 1. јануара 2024. године пуноправне чланице су, осим Бразила, Индије, Кине, Русије и Јужне Африке, постале Египат, Иран, Уједињени Арапски Емирати, Саудијска Арабија и Етиопија.

На Самиту ће учествовати и председник Русије Владимир Путин. Самит се одржава под мотом: "Јачање мултилатерализма за праведан глобални развој и безбедност".