Србија и Балкан

Цвијановићева о прегласавању: Глуме заштитнике кобајаги државе, унапред осуђено на пропаст

На данашњој седници Председништва БиХ прегласана је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић
Цвијановићева о прегласавању: Глуме заштитнике кобајаги државе, унапред осуђено на пропаст© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Председништво Босне и Херцеговине не може бити овлашћени предлагач закона о државној имовини, јер оно у складу са Уставом може предлагати законе само из домена својих надлежности, поручила је Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ.

"Овај предлог закона завршиће исто као што је завршио и предлог закона о гасу који су иста два члана Председништва усвојила прегласавањем прије годину дана и који је Колегијум Представничког дома одбио, са образложењем да Председништво за ту материју није овлаштени предлагач, тако да се Парламентарна скупштина није ни бавила тим предлогом. Овде два члана Председништва глуме да су кобајаги заштитници кобајаги државе, а свесни су да је њихова мисија унапред осуђена на пропаст", поручила је Цвијановићева.

На данашњој седници Председништва БиХ прегласана је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић јер су хрватски члан Жељко Комшић и бошњачки члан Денис Бећировић гласали за Предлог закона о државној имовини.

Подсетимо, Уставом БиХ и Дејтонским споразумом имовина не припада БиХ, већ искључиво ентитетима.

image