Србија и Балкан

Вучевић са Андријом Мандићем: Поносан сам на српски народ у Црној Гори

Премијер Србије је рекао и да се нада да ће ускоро у Београду видети амбасадора Црне Горе, што ће поспешити квалитетније односе и сарадњу
Вучевић са Андријом Мандићем: Поносан сам на српски народ у Црној Гори© Влада Републике Србије

Председник Владе Србије Милош Вучевић састао се у Београду са председником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем и том приликом поручио да је Србија спремна да ради на унапређењу односа са братском и пријатељском Црном Гором.

Вучевић је рекао да је Црна Гора држава која кроз историју није имала никог ближег од Србије, да су иза нас године вештачки креираних подела, а испред нас дани новог поглавља у односима две земље, саопштено је из Владе Србије.

Премијер је указао да је попис становништва у Црној Гори унутрашња ствар, али да је важно истаћи како су Срби сачували свој национални идентитет. "

"Поносан сам на српски народ у Црној Гори", додао је Вучевић.

Премијер је нагласио да ће Србија увек инсистирати на поштовању права српског народа у складу са европским стандардима, као што то ради и у комуникацији са другим државама.

Вучевић је рекао и да се нада да ће ускоро у Београду видети амбасадора Црне Горе, што ће поспешити квалитетније односе и сарадњу.

Вучевић је истакао да Србија са Црном Гором има добре економске односе и размену добара и услуга.

Саговорници су се сложили о важности великих инфраструктурних пројеката попут завршетка ауто-пута и реконструкције пруге Београд-Бар, као и валоризације пуног потенцијала Луке Бар.

Андрија Мандић је оценио како је од великог интереса за Црну Гору да има најбоље могуће односе и сарадњу са Србијом, и  нагласио  да две тако блиске државе треба да успостављају моделе сарадње који ће бити у интересу грађана.

Мандић је претходно био гост председника Србије Александра Вучића у кафани у Београду на води.

"Срећан што сам у кафану у Београду на води успео да доведем троје председника - Николића, Мандића и Ану. Тома и ја се сећамо оснивања СНС, захвални Ани што нам се накнадно придружила и срећни што можемо да угостимо нашег брата и пријатеља из Црне Горе Андрију Мандића. Ово што видите само понеку ракију и пиво, не значи да сам лош домаћин, јер месо као предјело, главно јело и десерт тек стиже", објавио је Вучић на свом налогу на Инстаграму.

image