Србија и Балкан

Лучић у Приштини: "Телеком" ће добити лиценцу за рад на целој територији Косова и Метохиje

Врло је битно да и локалним амбасадама објаснимо све проблеме и начин на који приштинска администрација крши сопствене законе које су они написали и дискриминишу нашу компанију, навео је директор "Телекома"
Лучић у Приштини:  "Телеком" ће  добити лиценцу за рад на целој територији Косова и Метохиje© TANJUG/ Newsmax Balkans/ Milena Đorđević/

Телеком изаћи као победник и бити у могућности да дистрибуира 4Г и 5Г мрежу на простор читаве јужне покрајине, изјавио је генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић, који је у посети Приштини у оквиру активности да се "Телекому" додели фреквентни опсег за развој 5Г мобилне мреже и лиценца за рад на читавој територији КиМ.

Лучић је рекао да ће "Телеком", ако не добије лиценцу, тражити накнаду штете од привремене приштинске администрације, као и од два косовска оператера.

"Требало би да здрав разум победи, не само код ова два оператера, јер ако они уђу у такав аранжман, ради се о једном криминалном послу са становишта било какве европске регулације", навео је Лучић.

Он је нагласио да је сврха његовог данашњег доласка у АП Косово и Метохија да међународним представницима скрене пажњу на права и проблеме са којима се компанија "Телеком" суочава на простору јужне српске покрајине.

"Врло је битно да и локалним амбасадама објаснимо све проблеме и начин на који приштинска администрација крши сопствене законе које су они написали и дискриминишу нашу компанију. Морам да кажем да смо велики пут прошли и још од покушаја гашења у августу. Сад смо ми у једној врсти офанзиве да коначно пробамо да добијемо ту трећу лиценцу за пружање услуге на читавој територији Косова и Метохије", рекао је Лучић.

Он је указао да би "Телеком" добијањем те дозволом, пре свега, побољшао квалитет своје мобилне мреже.

Нада се да ће власти и међународни представници дозволити "Телекому" издавање треће лиценце за рад и омогућити ширење мреже на читавој територији АП Косово и Метохија.

Лучић је навео да је приштински регулатор одлучио да подели фреквенцију за 5Г мрежу, што је очигледно био покушај да се то уради пре избора у фебруару.

"Волео бих да се варам, да су хтели да поделе фреквенције тим приштинским операторима, чиме би дефинитивно затворили причу трећег оператора. Међутим, како смо се и ми пријавили, наравно и кренули у дипломатску активност, тај процес је некако продужен и траје осам месеци", казао је Лучић

Нагласио је да је подршка међународних представника увек била на страни "Телеком Србија" кад год је приштинска администрација кршила законе које је сама прописала.

image