Лучић у Приштини: "Телеком" ће добити лиценцу за рад на целој територији Косова и Метохиje

Врло је битно да и локалним амбасадама објаснимо све проблеме и начин на који приштинска администрација крши сопствене законе које су они написали и дискриминишу нашу компанију, навео је директор "Телекома"

Телеком изаћи као победник и бити у могућности да дистрибуира 4Г и 5Г мрежу на простор читаве јужне покрајине, изјавио је генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић, који је у посети Приштини у оквиру активности да се "Телекому" додели фреквентни опсег за развој 5Г мобилне мреже и лиценца за рад на читавој територији КиМ.

Лучић је рекао да ће "Телеком", ако не добије лиценцу, тражити накнаду штете од привремене приштинске администрације, као и од два косовска оператера.

"Требало би да здрав разум победи, не само код ова два оператера, јер ако они уђу у такав аранжман, ради се о једном криминалном послу са становишта било какве европске регулације", навео је Лучић.

Он је нагласио да је сврха његовог данашњег доласка у АП Косово и Метохија да међународним представницима скрене пажњу на права и проблеме са којима се компанија "Телеком" суочава на простору јужне српске покрајине.

"Врло је битно да и локалним амбасадама објаснимо све проблеме и начин на који приштинска администрација крши сопствене законе које су они написали и дискриминишу нашу компанију. Морам да кажем да смо велики пут прошли и још од покушаја гашења у августу. Сад смо ми у једној врсти офанзиве да коначно пробамо да добијемо ту трећу лиценцу за пружање услуге на читавој територији Косова и Метохије", рекао је Лучић.

Он је указао да би "Телеком" добијањем те дозволом, пре свега, побољшао квалитет своје мобилне мреже.

Нада се да ће власти и међународни представници дозволити "Телекому" издавање треће лиценце за рад и омогућити ширење мреже на читавој територији АП Косово и Метохија.

Лучић је навео да је приштински регулатор одлучио да подели фреквенцију за 5Г мрежу, што је очигледно био покушај да се то уради пре избора у фебруару.

"Волео бих да се варам, да су хтели да поделе фреквенције тим приштинским операторима, чиме би дефинитивно затворили причу трећег оператора. Међутим, како смо се и ми пријавили, наравно и кренули у дипломатску активност, тај процес је некако продужен и траје осам месеци", казао је Лучић

Нагласио је да је подршка међународних представника увек била на страни "Телеком Србија" кад год је приштинска администрација кршила законе које је сама прописала.