Изабрана нова Влада Републике Српске 

Република Српска је после законодавне, добила и извршну власт

Посланици Народне скупштине изабрали су на посебној седници за председника Владе Републике Српске Радована Вишковића и нове чланове Владе Републике Српске. За избор Владе Српске гласао је 51 посланик, док је 23 гласало против.

Након избора, премијер Радован Вишковић и министри положили су заклетву.

Гласању у Парламенту Српске је присуствовао председник Републике Српске Милорад Додик, пренео је РТРС.

У Народној скупштини Српске посланици су претходно расправљали о експозеу мандатара Радована Вишковића и предлогу његовог кабинета.

Од 16 министара 11 је нових. У експозеу мандатар Вишковић је нагласио да је економски раст, реформа јавних предузећа и демографска обнова Српске међу приоритетима рада Владе.

Десет министарстава је припало Савезу независних социјалдемократа (СНСД). Два је добила Социјалистичка партија, а по једно Демократски савез (ДЕМОС), Уједињена Српска, Покрет за државу и Народна партија Српске (НПС).

Новим сазивом испоштован је договор владајућих странака, али и Уставом загарантован број министара из српског, бошњачког и хрватског народа.

Економски раст , дигитализација, реформа јавних предузећа, здравствена и социјална политика и демографска обнова Српске, пет је приоритета нове Владе наводи се у експозеу.