Србија и Балкан

Абазовић: Потписивање Темељног уговора успех владе ЦГ

Мислим да се једно историјско питање завршило на најбољи могући начин и драго ми је да то више није тема у Црној Гори, поручио је црногорски премијер
Абазовић: Потписивање Темељног уговора  успех владе ЦГ© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Црногорски премијер Дритан Абазовић рекао је у интервјуу за подгоричке "Вијести" да је посебно поносан на потписивање Темељног уговора са Српском православном црквом као и да неозбиљним сматра оцене, које тумачи као нападе, да председник Србије управља било чим у Црној Гори, додајући да је његов однос са Александром Вучићем, као и са другим званичницима у региону, коректан и пријатељски.

"Да ли се нама свиђа нека политичка опција у региону, то није наше питање и питање за наше грађане. Ми имамо суверену власт, поштујемо друге, на исто такав начин и то је то. Сва та прича у вези са Вучићем је у контексту стварања неког негативног политичког наратива у односу на мене лично. Мени је драго да са њим, са премијером Албаније, `Косова` и са председавајућим Већа БиХ имамо односе које би требало да има сваки премијер Црне Горе ", поручио је Абазовић.

Наводи да је перцепција о Вучићевом утицају у Црној Гори прецењена.

"Ако неко хоће да каже да ми са Републиком Србијом треба да имамо лоше односе, само зато што то не одговара Милу Ђукановићу, ја то не прихватам као добру ствар за Црну Гору", рекао је Абазовић.

Поводом уласка Демократског Фронта (ДФ) у владу Абазовић је истакао  да је створен утисак да они не могу бити део владе  због неких "међународних субјеката" и додао да се нада се да ће се то превазићи јер, како је рекао, сви имају право да бирају и буду бирани.