Србија и Балкан

Амбасада САД у Приштини лајковала вест о повлачењу признања "Косова", па се покајала

У поруци медијима, у којој се цитира портпаролка Џуд Кетрин, наводи се да се истражује како је дошло до ненамерног "лајка"
Амбасада САД у Приштини лајковала вест о повлачењу признања "Косова", па се покајалаwww.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti/ZUMAPRESS.com

Амбасада САД у Приштини објавила је данас појашњење информације да је "лајковала" објаву на Твитеру са изјавом председника Србије Александра Вучића о повлачењу признања тзв. Косова од девет земаља и истакла да је то учињено ненамерно.

"Да се ​​разуме, независност "Косова" је чињеница. Наш примарни циљ је да подржимо "Косово" да заузме место које му припада у европским и евроатлантским структурама. Ми се категорички противимо било каквом настојању да се доведе у питање независност и суверенитет "Косова".

Званични налог амбасаде САД на Твитеру "није намерно лајковао" ниједну објаву у последња 24 сата. Као што је раније речено, када имамо став који желимо да изразимо, то чинимо путем званичних изјава, а не "лајковањима" на друштвеним мрежама", објавила је данас Амбасада САД у Приштини на свом Твитер налогу.

У поруци медијима, у којој се цитира портпаролка Џуд Кетрин, наводи се да се истражује како је дошло до ненамерног "лајка".

Након реакције представнице Покрета Самоопредељење Арменде Мује на "лајк" Амбасаде и истицање онога што пише, Амбасада је исти повукла.