Србија и Балкан

Мали Стефан, рањен на Бадње јутро код Штрпца, изашао из болнице

Дванаестогодишњи српски дечак, којег је упуцао Албанац Азем Куртај док је носио бадњак, отпуштен је из Клиничко-болничког центра у Грачаници на кућно лечење
Мали Стефан, рањен на Бадње јутро код Штрпца, изашао из болнице© Зоран Шапоњић / РТ Балкан

Мали Стефан Стојановић (12), који је рањен на Бадње јутро близу села Готовуша код Штрпца, када је на њега и његовог рођака Милоша, пуцао Албанац Азем Куртај док су носили бадњаке, отпуштен је данас из Клиничко-болничког центра у Грачаници на кућно лечење.

Малог Стефана испратили су лекари болнице и медицинске сестре и пожелели му брз опоравак, као и да му се никада више не деси што се догодило на Бадње јутро, и Стефан је са родитељима кренуо ка својој кући у Готовуши.

"Срећни смо, идемо нашој кући", кратко је, по изласку из болнице, казала Стефанова мајка, Зорица.

Она је јуче за РТ Балкан рекла да је Стефан боље, да рана зараста и да се њен син од првог дана када је смештен у болницу, радује повратку кући.

Додала је да је код њеног сина од дана рањавања остало "много, много страхова".

"Трајаће опоравак, тако кажу лекари. Не може још руку да помера у пуном опсегу, али опоравак иде, надамо се да ће све бити добро. Догађај Стефан не помиње, једино прича о њему када га питамо. Затворен је доста. Није раније био такав, од кад се ово догодило, он је друго дете, затворен у себе", рекла нам је Зорица.

Стефан је 6. јануара, на Бадње јутро, у тренутку када су он и Милош, носећи бадњаке, застали да се фотографишу за успомену, погођен хицем из пиштоља у раме, док је његовог рођака Милоша зрно које је испалио Куртај погодило у пределу шаке.

Пар дана по рањавању мали Стефан је, из болничког кревета, поручио је да ће идуће године поново ићи по бадњаке.

image