Цвијановић: Да ли би требало да иселимо све заједничке институције?

Одлука Уставног суда да термин "заједничке институције" прогласи неуставним је једна од његових "политичких вратоломија", оценила је председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић

Коментаришући одлуку Уставног суда да термин "заједничке институције" прогласи неуставним, српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић се запитала да ли би онда требало поништити и акте Парламентарне скупштине БиХ објављене 1999. године и иселити све те институције.

"Пошто је Уставни суд БиХ, у једној од својих многобројних политичких вратоломија, рекао да је термин 'заједничке институције' неуставан, да ли би ваљало поништити акте Парламентарне скупштине БиХ (Представничког дома и Дома народа) објављене у Службеном гласнику БиХ бр. 12/99, па тиме поништити и пренос власништва и иселити све те институције?", навела је Цвијановић на Инстаграм профилу.

Додала је да ово нису једини акти у којима заједничке институције себе зову заједничким.

Како РТРС преноси, одлучујући о захтеву Дениса Звиздића за оцену уставности члана 5 Закона о застави БиХ, Уставни суд БиХ је утврдио да овај члан у делу који гласи "заједничких институција или институција којом управљају заједничке институције или која је одговорна заједничким институцијама" није у складу са Уставом БиХ и укинуо га је.