Србија и Балкан

Старији Албанци претукли српског дечака из Сувог Дола: Осећам страх за своју безбедност (ФОТО)

Петнаестогодишњак је кренуо од куће јутрос пешке када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском, а потом се зауставили и претукли га
Старији Албанци претукли српског дечака из Сувог Дола: Осећам страх за своју безбедност (ФОТО)© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Лазар Милутиновић из Сувог дола кога су брутално претукла четворица Албанаца када је јутрос кренуо на посао, рекао је да га је од тежих повреда спасило то што је почео да дозива помоћ.

"У једном тренутку сам почео да дозивам помоћ и они су се тек тада разбежали. Након пар минута сам устао, имао сам јаке болове и мучнину. Отишао сам до оближње зграде у којој живе Срби ту сам куцао на врата и људи су ме примили одатле сам и оца позвао који је дошао и одатле смо отишли у болницу где су ме прегледали а после и у полицију у јужни део Митровице", рекао је Лазар за "Спутњик".

Како је рекао никада раније није имао проблема нити се икада замерао са било ким па му је баш зато још теже јер осећа страх за своју безбедност, а са друге стране не очекује да ће полиција пронаћи виновнике напада на њега.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да су дечака Лазара М. (15) претукла јутрос четири старија Албанца у етнички мешовитом насељу Суви До.

Он је кренуо од куће јутрос пешке када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском.

Како преноси Танјуг, дете је сагнуло главу што је био знак албанским екстремистима да не разуме језик и да је реч о Србину, па су потом зауставили возило и претукли дечака.

Како је наведено у саопштењу, дечак је јутрос у пратњи оца Златка дошао у КБЦ Косовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у пределу грудног коша и стомака.

Урађена му је комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лечење.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одмах је разговарао са оцем повређеног дечака, пружио му подршку и понудио сву помоћ Канцеларије.

После напада на српске младиће у Штрпцу и Клокоту, још једно српско дете нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста.

До напада је дошло на месту где су стационирани "припадници Куртијеве Косовске полиције због наводне "угрожености Албанаца у мешовитим срединама".

"Истина је очигледно да је њихова намера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима да некажњено нападају Србе и српску децу. Нико не сме да окрене главу од овог напада и читава медјународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу. Овде не сме бити места релативизацији напада, јер је Лазар нападнут само и искључиво зато што је Србин", наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

image