Полиција тзв. Косова о претученом дечаку, не помињу да је Србин

У саопштењу пише да је пријављен случај са елементима кривичног дела 'лака телесна повреда', али се не помиње националност нападнутог дечака, нити оних који су га напали

Тзв. Косовска полиција огласила се о инциденту који се данас догодио у Сувом Долу, у коме су четворица Албанаца претукла малолетног Србина Лазара Милутиновића (15), али у извештају нема података о томе које је националности претучени дечак. 

Они су у објави на Фејсбуку навели да је малолетна особа пријавила физички напад од стране четири особе. 

"Данас, 22. јануара 2022. године, у Полицијској станици у Јужној Митровици пријављен је случај са елементима кривичног дела 'лака телесна повреда'. Према речима малолетног подносиоца пријаве, данас око 05.15 часова, док је био на путу у селу Суви До, физички су га напале четири особе. Поводом овог случаја, полицијски истражитељи предузимају истражне радње у циљу идентификације и хапшења осумњичених. Све досадашње истражне радње предочене су тужиоцу задуженом за овај случај", наводи се у саопштењу полиције.

Како је раније пренео портал "Косово онлајн" малолетни Лазар Милутиновић изјавио је да је  претучен од стране четворице Албанаца.

"Јутрос сам кренуо на посао и пресрео ме је ауто. Рекли су ми нешто на албанском, ја то нисам разумео, спустио сам главу и наставио даље. Они су изашли из аута, ја сам кренуо да бежим од њих, али су ме сустигли, ухватили и онда су ме шутирали и ударали где су стигли. Ништа ми нису рекли, само су ме тукли и узели су ми телефон из јакне", рекао је малолетни Милутиновић.