Србија и Балкан

Додик после забране дизања три прста у Сарајеву: Шта је следеће, љубљење три пута?

Не бих потцењивао утицај ове декларације на муслимане у БиХ јер и све зло у БиХ почело је нападом на српску заставу и српског свата у Сарајеву, дакле, нападом на српске симболе и традицију, рекао је председник РС
Додик после забране дизања три прста у Сарајеву: Шта је следеће, љубљење три пута?© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да не зна да ли да се смеје или забрине после усвајања декларације о забрани дизања три прста у Кантону Сарајево.

Он је за Срну рекао да то види као наставак притиска и обесмишљавање и поништавање свега српског у Босни и Херцеговини, додајући да је беспослен мозак ђавоље игралиште.

"Следеће што би им могло пасти на памет је забрана љубљења по три пута или забрана да се крстимо са три прста. Како су кренули ништа ме не би изненадило. Знајући новију историју овог простора не бих потцењивао утицај ове декларације на муслимане у БиХ јер и све зло у БиХ почело је нападом на српску заставу и српског свата у Сарајеву. Дакле, нападом на симболе и традицију Срба", нагласио је Додик.

Подсетио је да је дизање три прста део те традиције.

На предлог Клуба Странке демократске акције, Скупштина Кантона Сарајево једногласно је данас усвојила декларацију којом се најоштрије осуђује дизање три прста испред заједничких институција.

У извештају Срне подсећа се да су федерални медији објавили јуче фотографију на којој је новоименовани министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић испред зграде заједничких институција у Сарајеву подигао три прста, након чега је уследила и декларација.

image