Додик: Нећемо прекинути добре односе са Русијом

Желимо да односи са Русијом буду још бољи, рекао је председник РС и оценио да БиХ није проглашена за непријатеља Русије само зато јер је политика Српске била конструктивна

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик рекао је да Српска остаје изван сврставања на било коју страну када је у питању сукоб у Украјини.

"Упркос бројним притисцима, нећемо прекинути наше добре односе с Русијом. Желимо да они буду још бољи и то сам јасно поручио и у интервјуу за РТРС. Ми бисмо хтели да тај сукоб престане одмах, али то не зависи од нас" - написао је Додик на свом Инстаграм налогу.

Додик додаје, да БиХ није проглашена за непријатеља Русије само зато што је политика Српске била конструктивна и тога треба да буду свесни сви и у Федерацији БиХ који су на рачун те политике остварили корист која се огледа у нижим ценама гаса.

Председник РС истиче да је у БиХ  потребно решавати питања у вези с којима постоји сагласност и да је о томе  разговарао на састанку са Борјаном Криштом и Драганом Човићем.

"Поновио сам да треба нагласити да је БиХ преговарачка страна на путу ка ЕУ, а не поданичка и да је Република Српска против чланства у НАТО-у" - истиче Додик.

Бањац: Аплауз у Думи говори све 

Председник Народне партије Српске и посланик у Народној скупштини Дарко Бањац каже за РТРС да је аплауз свих посланика Руске Думе један од најснажнијих утисака након боравка Делегације Народне Скупштине Републике Српске у вишедневној посети Скупштини Руске Федерације у Москви.

Бањац је истакао да нема интереса да се уведу санкције Русији и додао да Москва разуме став неутралности.

"Немамо интерес да уведемо санкције Русији, ми смо много мали", каже Бањац.