Додик: Још један покушај да се униште споменици о српским стратиштима

Уз споменик у Гаравицама код Бихаћа, који је подигнут у знак сећања на српске жртве које су усташе убиле током Другог светског рата, направљено је импровизовано склониште за псе

Председник Републике Српске Милорад Додик најоштрије је осудио скрнављење споменика српским жртвама у Гаравицама код Бихаћа, оценивши да је то још један у низу покушаја да у Федерацији БиХ униште споменике о српским стратиштима.

"Најоштрије осуђујем скрнављење споменика у Гаравицама, код Бихаћа, који је подигнут српским жртвама које су усташе побиле током Другог светског рата. Ово је још један у низу покушаја да у Федерацији БиХ униште споменике који говоре о српским стратиштима на том подручју", написао је Додик на Твитеру.

Додик је додао да захтева од надлежних институција да истраже овај вандалски чин и најоштрије санкционишу одговорне.

Претходно је Удружење Јадовно 1941. објавило да је уз споменик, у спомен подручју на Гаравицама, код Бихаћа, који је подигнут у знак сећања на српске жртве које су усташе убиле током Другог светског рата, направљено импровизовано склониште за псе.

Почетком Другог светског рата 1941. године, усташе су у Гаравицама извршиле масован покољ у којем је убијено више од 12.000 српских цивила.