Курти: Европски предлог основа за пут ка обостраном признању

Посвећена, конструктивна и креативна, делегација косовске владе путује у Охрид са добром вољом, добрим намерама и добрим уверењем, поручио премијер привремених институција

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти саопштио је након састанка са специјалним изаслаником Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријелом Ескобаром да је европски предлог "квалификован и прихваћен" од стране Приштине као добра основа и солидна платформа за напредовање ка пуној нормализацији односа "Косова" и Србије, "уз обострано признавање".

У саопштењу из кабинета приштинског премијера наводи се да су двојица саговорника разговарала о сутрашњем састанку у Охриду, очекивањима и европском предлогу.

"Европски предлог је квалификован и прихваћен од стране Косова као добра основа и солидна платформа за напредовање ка пуној нормализацији односа између Косова и Србије, уз обострано признавање у центру. Посвећена, конструктивна и креативна, делегација косовске владе путује у Охрид са добром вољом, добрим намерама и добрим уверењем", наводи се у саопштењу владе "Косова".

Курти се захвалио Ескобару на посвећености и доприносу САД када је дијалог у питању.