Петковић: Рећи "не" европском плану исто што и поручити да је рат бољи од мира

Шта год Вук Јеремић предлагао, ни сви медији овога света не могу му помоћи да опере своју политичку биографију сачињену од афера, скандала и антидржавног деловања, рекао је Петар Петковић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, реаговао је на захтев председника Народне странке Вука Јеремића за расписивањем референдума о француско-немачком плану.

Петковић је истакао да је убеђивање грађана Србије да нормализација односа Београда и Приштине није у њиховом интересу, исто што и поручити им "да је рат бољи од мира, назадовање од економског напретка, а самоизолација од сарадње са светом".

Према његовим речима, то је само покушај да се добију политички поени.

"Вук Јеремић све то зна, али у њему неморални опортунизам побеђује здрав разум, и зато покушава да ућари неки политички поенчић, саплићући сопствену земљу и безуспешно покушавајући да науди председнику Вучићу у његовој борби за заштиту националних интереса", поручио је Петковић.

Срби су, како додаје, када је одржавање референдума већ у питању, на северу КиМ прошлог викенда имали неку врсту плебисцита и том приликом су показали да једногласно подржавају државотворну политику свог председника Александра Вучића.

"Знају грађани Србије ко је Вук Јеремић и колико нас је у прошлости у црно завио својим дилетантским и антидржавним политичким деловањем", истакао је Петковић.

Према његовим речима, Београд и Приштина су светлосну годину далеко од нормализације односа.

"Захваљујући одбијању још једног неморалног опортунисте Аљбина Куртија да омогући формирање Заједнице српских општина, коју сваки дан нападају и пропали политичари попут Јеремића. Међутим, шта год Јеремић предлагао, ни сви медији овога света не могу му помоћи да опере своју политичку биографију сачињену од афера, скандала и антидржавног деловања", закључио је Петковић.

Јеремић: Не "француско-немачком" плану

Да подсетимо, председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је одбацивање "француско-немачког" плана за Косово и Метохију међу најважнијим националним интересима Србије и да је једини начин да се то учини референдум на којем би грађани рекли одлучно "не" том плану.

"Одбацивањем тог споразума сачували бисмо наш народ, светиње и културно наслеђе на КиМ и спречили стварање Велике Албаније. Србија би по одбацивању плана требало да приступи формирању државних органа на северу покрајине који су расформирани противуставним Бриселским споразумом", рекао је Јеремић за телевизију Прва.