Косово оцењено као "проблематично" по питању слободе медија, Османи слави успех!

Независност медија на "Косову" угрожена је лошом регулативом и зависношћу од партијске расподеле јавних средстава, истиче се у последњем извештају Репортера без граница у Индексу медијских слобода

Председница тзв. Косова Вјоса Османи истакла је, поводом Светског дана слободе медије, да је слобода медија стуб напредне демократије.

Додала је да на данашњи дан "'Косово' слави успехе у међународним индексима" и обнавља посвећеност одбрани улоге слободних и непристрасних медија.

"Данас, на Светски дан слободе медије, славимо континуиране успехе 'Косова' у међународним индексима, али такође обнављамо и нашу посвећеност одбрани непроцењиве улоге слободних и непристрасних медија", поручила је Османи.

Међутим, председница тзв. Косова је случајно (или намерно?) заборавила да подсети да су управо данас "Репортери без граница" оценили тзв. Косово као "проблематично" када су у питању медијске слободе. 

Наиме, у објављеном индексу медијских слобода, истиче се да је косовско медијско тржиште разнолико, али да је његов развој ограничен стриктним раздвајањем дуж етничких линија. 

"Независност медија је угрожена лошом регулативом и зависношћу од партијске расподеле јавних средстава", истиче се у документу који председница тзв. Косова евидентно није стигла детаљније да прочита.