Србија и Балкан

Завршено вештачење телефона: Зашто је К.К. баш сада извршио злочин?

Вештачење мобилног уређаја малолетног дечака показало да је злочин планиран до детаља
Завршено вештачење телефона: Зашто је К.К. баш сада извршио злочин?© Tanjug/AP Photo

Дечак К. К. (13) који је пре три дана у Основној школи "Владислав Рибникар" убио осам својих вршњака и чувара школе Драгана Влаховића, а ранио седам особа, до детаља је испланирао стравично убиство, али и како да избегне затвор, показало је вештачење његовог телефона.

Како је утврђено, дечак је планирао масовно убиство месец дана, а оно што је прегледом његовог телефона утврђено леди крв у жилама - свесно је починио убиство својих вршњака и чувара школе јер је непосредно пред злочин на интернету претраживао Кривични законик Србије како би истражио да ли деца могу кривично да одговарају и које су казне.

На основу његове претраге се закључује да је организовао напад у школи сада јер је знао да му је остало више од два месеца до 14. рођендана и да му је толико времена преостало да се третира као кривично неодговоран уколико почини злочин.

Такође, како је утврђено, вече пред масовно убиство гледао је амерички блокбастер о масакру у једној школи у Америци. Неколико сати касније он је извршио стравични злочин.

Како је након трагедије изјавио Веселин Милић, начелник Управе Града Београда поручио је да је ово огромна људска трагедија. Он је нагласио да цео злочин припреман месец дана.

Милић је на конференцији показао и списак који су нашли у стану дечака убице. На њему су исписана имена ученика које је планирао да убије. Осим тога, имао је и прецизан план школе, са исцртаним улазом и излазом.

Све до сада утврђено у истрази незапамћене трагедије показује да је Коста К. свесно и плански убио своје вршњаке и чувара школе.

Није био под дејством алкохола, нити психоактивних супстанци, а оно што додатно буди језу јесте да се на испитивању у полицији поред тога што није показао трунку кајања због учињеног злодела, понашао бахато док је причао о жртвама.

image