У Новом Саду обележен Дан победе над фашизмом

Негујемо културу сећања тако што се сваког 9. маја овде окупљамо и полажемо венце за људе који су својим животима нама дали да живимо слободно, поручио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић

Полагањем венаца на Спомен гробљу, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са делегацијом Градског одбора СУБНОР-а, Организацијом резервних возних старешина и представницима Војске Србије, обележио Дан победе над фашизмом.

Ђурић је истакао да је важно да се одржи сећање на све жртве и борце који су својим животима донели мир и слободу будућим генерацијама.

"За нас као град изузетно је важно да никада не заборавимо све ове људе који су дали своје животе и херојски се борили за слободу. Негујемо културу сећања тако што се сваког 9. маја овде окупљамо и полажемо венце за људе који су својим животима нама дали да живимо слободно и оставили нам наслеђе које и ми, и генерације које ће убудуће за нас живети треба даље да наставимо да чувамо, негујемо, градимо и да живимо у заједници са принципима толеранције", рекао је Ђурић.

Председник удружења бораца Града Новог Сада Милован Вујић каже да је важно да се очува мир и негује традиција која ће се преносити и на наредне генерације.

"У име тога, ми као потомци обележавамо и тражимо да наши потомци обележавају ове значајне датуме из историје НОБ-а. Југославија је победила са југословенском народном армијом и извојевала ову победу и ову слободу", изјавио је Вујић.