Србија и Балкан

Ухапшен отац У.Б, осумњиченог за масакр код Младеновца (ВИДЕО)

Према наводима медија, ухапшени отац је војно лице
Ухапшен отац У.Б, осумњиченог за масакр код Младеновца (ВИДЕО)© FOTO TANJUG / STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Отац У.Б. (21) који је признао да је убио осам особа у три села код Младеновца и Смедерева је ухапшен, преноси Танјуг.

Њему је одређено задржавање до 48 сати, а очекује се да Тужилаштво саопшти за шта се ухапшени сумњичи. Према наводима медија, ухапшени отац је војно лице.

Приликом претреса објекта које користи осумњичени Р.Б. нађено је неколико стотина метака различитог калибра, пуњење за муницију, један пиштољ и један револвер. Пронађена је и ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.

Подсетимо, у ноћи између 4. и 5. маја У.Б. је убио осам особа, а 14 ранио ватреним оружјем.

Он је прво пуцао у селу Мало Орашје код Смедерева, а затим у селу Дубона код Младеновца. Потом је зауставио таксисту и под претњом да ће возило разнети бомбом приморао возача да га одвезе до села Вињиште код Крагујевца где се крио код рођака. Ту га је полиција, након осам сати потраге и уз активирање 600 специјалаца, ухапсила.

Полиција је претресом викендице коју су осумњичени користи у месту Шепшин, пронашла карабин са оптиком, пиштољ, сигнални пиштољ, два пригушивача, ловачки нож и друге делове оружја, 164 метка различитог калибра, 13 ловачких патрона, 12 чаура, четири сигнална метка и 25 комада карабинске муниције.

Такође, приликом претреса куће и помоћног објекта у насељу Вињиште, полиција је пронашла четири ручне бомбе, више кутија са муницијом за пиштољ, више комада пушчане муниције, оквир за пиштољ, два оквира највероватније за аутоматску пушку, носач оптике, као и аутоматску пушку без фабричког броја.

image