Брнабић: Србија није платформа за кршење санкција које је ЕУ увела Русији

Премијерка Србије разговарала је са специјалним изаслаником за примену санкција ЕУ Дејвидом О'Саливеном о корацима који треба да се реализују како би се спречило заобилажење санкција

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са специјалним изаслаником за примену санкција Европске уније Дејвидом О'Саливеном, чији је фокус у раду ангажман у дијалогу са трећим државама и сарадња у заједничким акцијама у циљу спречавања заобилажења санкција, саопштено је из Владе Србије.

Састанку је присуствовао и шеф Делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре.

Брнабић је у разговору рекла да Србија није увела санкције Руској Федерацији, али и да Србија никако није и неће бити платформа за обилазак санкција које је Европска унија увела.

Када је реч о сукобу у Украјини, Србија није вредносно неутрална и јасно смо се одредили у вези са нарушавањем територијалног интегритета Украјине, додала је Брнабић.

Председница Владе је истакла да је Србија кредибилан и поуздан партнер.

О'Саливен је разменио мишљење са председницом Владе о конкретним корацима који би требало да се реализују са трећим земљама како би се спречило заобилажење санкција и захвалио на отвореном и конструктивном ставу и спремности за даљу сарадњу.