Србија и Балкан

Возило руске амбасаде излетело са коловоза у Тирани, једна особа погинула

Од последица повреда задобијених у саобраћајној несрећи преминуо је сувозач, руски држављанин, док је возач аутомобила задржан на лечењу
Возило руске амбасаде излетело са коловоза у Тирани, једна особа погинулаwww.globallookpress.com © IMAGO/André März

Министарство спољних послова Русије потврдило је да се у Тирани догодила саобраћајна несрећа, којој су учествовали службеници руске амбасаде у Албанији.

"Из Амбасаде Русије су потврдили да се јуче, отприлике у 23.30 по времену у Тирани, догодила несрећа у којој су учествовали службеници амбасаде у Албанији. У несрећи је један радник преминуо, други је хоспитализован. Према информацијама из здравствене установе, он није животно угрожен. На лице места брзо су стигли службеници Амбасаде. Околности инцидента се истражују у сарадњи са локалном саобраћајном полицијом. Настављамо да се бавимо овим инцидентом", наводи се у саопштењу.

Претходно је полиција Албаније саопштила да се синоћ у Тирани догодила саобраћајна несрећа у којој је возило руске амбасаде излетело са коловоза, при чему је једна особа погинула.

Како је полиција навела, возилом руске амбасаде управљао је А. К, а у несрећи је настрадао сувозач С. М. Незгода се догодила нешто после 23 часа, преноси албански "Еј-Би-Си Њуз".

"Од последица повреда задобијених у саобраћајној несрећи преминуо је руски држављанин С. М. (36), док је А. К. (30) задржан на лечењу. Инспектори раде на расветљавању околности несреће", саопштила је полиција.

image