Србија и Балкан

КБС се прикључиле потрази: Србину из Штрпца се изгубио сваки траг

Двадесетдеветогодишњи Г.К. из Горње Битиње, општина Штрпце, нестао је пре два дана у јутарњим часовима када је пошао да сакупља лековито биље у близини села
КБС се прикључиле потрази: Србину из Штрпца се изгубио сваки трагGetty © Agron Beqiri Photography

Припадници такозваних Косовских безбедносних снага придружили су се акцији Косовке полиције и локалних васти у општини Штрпце у потрази за несталим српским младићем из Доње Битиње, код Штрпца.

"Косовске безбедносне снаге ангажовале су Тимове за трагање и спасавање Националне гарде да у координацији са Косовском полицијом и локалним властима општине Штрпце, започну акцију тражења 29-годишњег младића српске националности из села Горња Битиња", навели су из КБС-а.

Мушкарац Г.К. (29) нестао је пре два дана у махали Симановце у селу Горња Битиња у општини Штрпце, а како је потврђено из Косовске полиције, потрага је у току.

Према наводима породице, Г.К. је у петак око 8 часова кренуо у бербу јагорчевине изнад села и од тада му се губи сваки траг. Видевши да се није вратио породица је синоћ пријавила нестанак Полицијској станици у Штрпцу.

Како нам је потврђено у Полицијској станици нестанак Г.К. је пријављен у петак у 21.15 часова, након чега су припадници полиције кренули у претрагу терена.

Како наводе, потрага је трајала читаве ноћи, а припадницима полиције су се од јутрос осим мештана, прикључили и представници локалне самоуправе, удружења ловаца, радници ватрогасне службе и чланови планинарског друштва "Успон" из Штрпца.

Чланови породице апелују на мештане да дођу у што већем броју како би нестали младић што пре био пронађен.

image