Србија и Балкан

Министар Вучевић и амбасадор Мађарске најавили нову сарадњу у области одбране

У наредном периоду две земље наставиће да унапређују пријатељске односе и свеукупну сарадњу, најавио је српски министар одбране
Министар Вучевић и амбасадор Мађарске најавили нову сарадњу у области одбране© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / NIKOLA NEDELJKOVIĆ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са новоименованим амбасадором Мађарске, Јожефом Золтаном Мађаром, и упутио му честитке поводом ступања на дужност, уз најаву поспешења сарадње, нарочито у области одбране, саопштило је Министарство одбране.

Вучевић је констатовао да је сарадња у области одбране са Мађарском веома садржајна, као и да постоји потенцијал и спремност обе стране за њено даље јачање, нарочито у погледу војне и војнотехничке сарадње, што би утицало и на унапређење свеукупних односа две земље.

"У овим веома изазовним временима за европску и глобалну безбедност, подршка и сарадња Србије и Мађарске од изузетног је значаја за нашу земљу и доприноси очувању мира и стабилности у региону и представља пут како друге земље треба да развијају и негују искрено пријатељство", нагласио је министар одбране.

Додао је и да ће у предстојећем периоду, на основама међусобног разумевања, уважавања и поштовања, две земље наставити да унапређују пријатељске односе и свеукупну сарадњу.

Амбасадор Мађарске сагласио се са министром одбране да је укупна сарадња, укљујучујући и ону у области одбране, између две земље веома развијена и очекује да ће се у наредном периоду повећати број активности, на обострано задовољство.

Он је, такође, изразио очекивање да ће допринети развоју добросуседских односа, с обзиром на добро познавање целокупне ситуације на простору Западног Балкана.

image