Србија и Балкан

Приштина најавила увођење обавезног војног рока; помажу им Швајцарска и "друге земље"

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер сматра да би тзв. Косово требало да буде у НАТО
Приштина најавила увођење обавезног војног рока; помажу им Швајцарска и "друге земље"www.globallookpress.com

Амбасадор САД у Приштини Џефри Ховенијер изјавио је да тзв.Косово требало да буде у НАТО-у.

"Америка подржава `Косово` да заузме своје место у евроатлантским структурама", изјавио је Ховенијер на скупу о Западном Балкану, који се одржава у Приштини, преноси "Кљан Косова".

Истовремено су из Приштине најавили да, у сарадњи са Швајцарском и "другим земљама", планирају да уведу обавезни војни рок.  

Заступница покрета "Ослобођење" Шћипе Мехмети Селими је најавила да ће документ којим се предвиђа увођење обавезног војног рока ускоро бити предат скупштини тзв. Косова.

Она је истакла да је Министарство одбране формирало радну групу која ради на изради нацрта новог закона, додајући да поводом увођења обавезног војног рока тзв. Косово сарађује са Швајцарском.

"Стратегија безбедности је веома јасна и добро прецизира ризике са којима се Косово суочава и како ће његове институције морати да делују. Министарство одбране је већ формирало радну групу која се бави израдом нацрта закона, а посетили су Швајцарску разматрајући начине сарадње", изјавила Мехмети- Селими која је најавила сарадњу и са другим државама.

image