Стевандић са Косачевим у Санкт Петербургу: О будућој сарадњи Русије и Републике Српске (ФОТО)

Делегација Народне скупштине Републике Српске са председником др Ненадом Стевандићем на челу је у радној посети Санкт Петербургу

Република Српска показује да има одличне контакте и да води сјајну и избалансирану политику, те да оно што каже има прилику да се да се чује на многим местима, поручио је председник парламента Републике Српске након састанка са са замеником председника Савета Федерације Федералне скуштине Руске Федерације Константином Косачевим.

"Велика ми је част што сам данас, на почетку 10. међународног еколошког форума у Санкт Петербургу разговарао са замеником председника скуштине Руске Федерације Косачовим и што смо поред ранијих договора везаних за заједничко функционисање привредне, културне и парламетнарне сарадње Руске Федерације и Републике Српске, могли да разговарамо и о неким новим темама", рекао је Стевандић.

Председник Стевандић је додао да се разговарало о еколошким проблемима који се тичу живота свих људи, али и о будућности вода, шума и земљишта, као и о будућности хуманог генетичког материјала.

Уз председника парламента Ненада Стевандића, делегацију Народне скупштине Републике Српске чине још народни посланик Игор Жунић и генерални секретар Народне скупштине Боран Босанчић.