Србија и Балкан

Цвијановић: Дешавања на Космету срамота Америке и ЕУ

То што раде разуларене привремене институције у Приштини представља безбедносну претњу за регион, изјавила председавајућа Председништва БиХ
Цвијановић: Дешавања на Космету срамота Америке и ЕУ© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Све оно што гледамо посљедњих година на простору самопроглашеног "Косова" срамота је и љага на образу САД и ЕУ, изјавила је српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић.

Коментаришући најновија дешавања на северу Косова и Метохије, Цвијановићева је оценила да то што раде разуларене привремене институције у Приштини представља безбедносну претњу за целу регију.

"Дајем пуну подршку руководству Србије у свим њиховим напорима да заштите Србе на Косову и Метохији, као и интересе државе Србије. Ово је још један показатељ са каквим се изазовима суочава Србија и колико је важно очувати политичку стабилност како би држава била у стању да у сваком тренутку адекватно одговори на све провокације и притиске", истакла је Цвијановић.

Подсећамо да су припадници приштинске специјалне полиције дошли до општинских зграда на северу Косова и сукобили се са окупљеним Србима. Специјалци који су на окупљене бацили сузавац и шок-бомбе насилно су ушли у општине Звечан и Зубин Поток, а у Лепосавићу су постављене барикаде.

image