Абазовић: Спомен-плоча хрватским војницима у Морињу биће уклоњена

Црногорски премијер рекао је да нико није против табле, али да она не може да буде постављена против закона

Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић најавио је да ће спомен-обележје постављено у некадашњем логору ЈНА у Морињу морати да буде уклоњено, а потом постављена нова табла са исправљеним текстом и у складу са законом.

Абазовић је новинарима рекао да нико није против табле, али да она не може бити постављена против закона.

"Ми можемо да законски поставимо таблу и онда ће то бити задовољавајуће. Проблем је и текст на тој табли, то ће морати да се коригује, јер испада да Црна Гора никакве везе са тим нема", навео је Абазовић, преноси подгоричка "Побједа".

Абазовић је након смене министара одбране и спољних послова Рашка Коњевића и Ранка Кривокапића формално преузео ресор спољних послова, док је ресор одбране "доделио" актуелном министру унутрашњих послова Филипу Аџићу.

Спорну спомен плочу су 10. октобра открили смењени министри Коњевић и Кривокапић, заједно са хрватским колегама, шефом дипломатије Горданом Грлицом Радманом и министром бранитеља Томом Медведом.

Плоча је постављена без неопходне документације, а Државна инспекција наложила је њено уклањање, али припадници Војске ЦГ нису дозволили улазак инспектора без изричите сагласности Министарства одбране.