Грађани подржали наш народ са КиМ: Блокада саобраћаја, заставе и три прста у центру града

Стотинак грађана окупило се испред немачке амбасаде и Председништва Србије

У центру Београда, испред Амбасаде Немачке у Улици Кнеза Милоша, у току је окупљање грађана у знак подршке Србима на Косову и Метохији.

Они су блокирали саобраћај на том потезу и траже да председник Србије Александар Вучић испуни обећање које је дао, а то је да заштити српски народ на северу Косова.

Након изнетог захтева, окупљени су кратко узвикивали "издаја", а потом су упалиле две бакље и запевали "Ој, Косово, Косово".

Уз повике "Косово је срце Србије", учесници скупа упутили су се према Андрићевом венцу, јавља репортер Н1 са лица места.

У околним улицама налазе се припадници Министарства унутрашњих послова.

У току прошле вечери организације "Српска омладина за Космет" и "Покрет за одбрану Косова и Метохије" позвале су на окупљање.

На скупу нема никаквих обележја, а са мегафона се чује звук сирене.

Агенције су пренеле да се међу окупљенима налазе посланик "Двери" Борко Пушкић, самостални посланик Александар Јерковић, као и један од оснивача "Покрета за одбрану Косова и Метохије" историчар Милош Ковић који је упутио позив министрима Владе Србије да поднесу оставке.

Он захтева прекид преговора под окриљем Европске уније и повратак у Савет безбедности Уједињених нација.

За место протеста су изабрали немачку амбасаду јер, како кажу, "у немачкој виде једног од криваца за европски споразум који сматрају штетним".