Србија и Балкан

Курти: Скандалозно - полиција у Звечану пронашла Путинову фотографију

Владимир Путин није градоначелник општине са којом је Звечан побратимљен, каже Аљбин Курти
Курти: Скандалозно - полиција у Звечану пронашла Путинову фотографију© Marwan Naamani/dpa

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти изјавио је да је полиција такозваног Косова приликом уласка у зграду општине Звечан пронашла фотографију председника Русије Владимира Путина.

"Наша полиција је ушла у зграду општине Звечан и пронашла фотографију Владимира Путина. Владимир Путин није градоначелник општине са којом је Звечан побратимљен. Дакле, овде је у питању дубок проблем и он неће нестати ако затворимо очи", рекао је Курти, преноси "Репортери".

Курти је, на седници Скупштине која је у току, навео да је свестан да су председници општина изабрани на северу далеко од пуног политичког легитимитета, због слабог учешћа на изборима, али додаје да је законитост ту, као и уставност.

"Свестан сам да је излазност била 3,5 одсто и да је то далеко од пуног политичког легитимитета. Они који нас критикују из Београда немају никакав легитимитет, као ни Српска листа. У нашој Републици власт се може добити само на изборима, а не гранатама, бомбама и нападима на полицију", додао је Курти.

image